شترمرغ نوعی پرنده بیپرواز بومی آفریقا و نوشخوارکننده از راستهٔ
سینهپهنان است. پرهای آنها کاربرد زینتی دارد و در پوشاک هم استفاده
میشود. پوست آنها برای تولید چرم استفاده شده و گوشتشان نیز در بازار
عرضه میشود.شترمرغ نر پرهای سیاهی دارد و انتهای پرها و بالهای آن سفید
است ولی پرهای شترمرغ ماده قهوهای رنگ است. سر و گردن شترمرغ بدون پر و
طاس است. این پرنده اغلب بصورت گروهی در بین گلههای پستانداران علفخوار
همچون گورخر و گاومیش و کل یالدار به سر میبرد.محصولات شتر
مرغ : گوشت قرمز که کم چرب و کم کلسترول با طبیعتی گرم و دارای آهن است
که گوشت این پرنده را از سایر گوشتهای قرمز متمایز میسازد.
پوست
نرم، لطیف و با مقاومت بالا که با داشتن فولیکولهای پرروی پوست، امتیاز
دیگر این پرنده نسبت به سایر دامها است. به طوری که پوست شترمرغ در
بازارهای جهانی تا ۴۰۰ دلار قیمت دارد.
روغن آن تسکین دهنده درد، رفع خشکی، دارای اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ و ۹ میباشد.
پر این پرنده در دوران باستان نماد پادشاهان و سرداران بودهاست.
مغز این پرنده در درمان بیماری آلزایمر موثر است و از بافت زانوی شترمرغ
جهت دستگاههای الکترونیکی، مخابراتی استفاده میشود. حتی میتوان قرنیه
چشم این پرنده را به قرنیه چشم انسان پیوند زد.
:: برچسبها:
کتاب ,
روش ,
های ,
پرورش ,
شتر ,
:: بازدید از این مطلب : 43
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0